Vise je mm sport vaterpolo u odnosu na tekvondo u svetskim razmerama.
srbija na olimpijadi
Re: srbija na olimpijadi
Glupost. Tekvondo skole postoje u svim zemljama sveta dok vaterpolo igra ozbiljno 5,6 zemalja na svetu kod amerikanaca je to samo univerzitetski sport. Tako da je mnogo lakse osvojiti medalju u vaterpolu nego u tekvondou koji praktikuju milioni ljudi.
Zlatorog - Partizan 72:62 SAT, 19.11. 16:00 ho ho ho
Za tekvando nikog nije briga na ovim prostorima.
Za vaterpolo s eložimo i nerviramo.
Za vaterpolo s eložimo i nerviramo.
- sarma i proja
- Web Admin
saradjivao sam sa milicinim klubom pune tri godine. poznajem joj trenera i vlasnika tog kluba. frajer je nenormalno lud za tekvondoom i ovaj uspeh nije slucajan, znam da nisu zadovoljni samo jednom medaljom i da ce sada da krene zestoka kampanja.
milicin cale je odlican tip, radio u mojoj stampariji. sad je u parking servisu, kad mi dignu kola on sredjuje
milicin cale je odlican tip, radio u mojoj stampariji. sad je u parking servisu, kad mi dignu kola on sredjuje

Crvena zvezda, doktor Čović, Mića Pavkov - sveto trojstvo.
e jebo vas tekvando ili kako li se vec zove.
Budi muško a ne Vujošević Duško.
Jebo te vaterpolo , sport bez ikakve lepote i pravila. Inace Divac zadovoljan sa ucinkom na OI, Zao mi je samo zbog lopine i njegovih saradnika sto je Milica osvojila zlato. Sada ce svi da se kriju iz Milicine medalje i uspeha nasih strelaca a veslac ce i dalje da treniraju u zabokrecini , plivaci bez olimpijskog bazena
Stoka nastavlja da unistava nas sport.

Pravi rezultati vođenja komiteta će se videti u Brazilu. Za 3 godine se ne može rešiti većina problema srpskog sporta.
Sajt za mobilne Novosti na Facebook prijava Registrujte se ili se prijavite Divac: Ovo su ipak uspešne Igre | Olimpijske igre 2012 | Novosti.rs
O nama
Marketing
Kontakt
NaslovnaPolitikaDruštvoEkonomijaHronikaDosijeReportažeTehnologijeZanimljivostiAutoSportFudbalKošarkaTenisOstali sportoviLive scoreOlimpijske igre 2012PlanetaSvetRegionDijasporaSpektaklRijalitiKulturaSrbijaBeogradVodičŽivot +Priča o...ZdravljeModa i lepotaDecaNa tanjiruKućaLjubimciAstroTurizamZabavaSkrivalicaTestoviEnigmatikaHumorFudbalKošarkaTenisOstali sportoviLive scoreOlimpijske igre 2012FeljtoniFotoVideoHoroskopTrnN-Shop Divac: Ovo su ipak uspešne Igre
V. Preradović | 13. avgust 2012. 21:05 | Komentara: 2
Ovo je uspeh srpskog sporta. Ako u Rio de Žaneiru 2016. pretvorimo četvrta mesta u medalje, imaćemo veliki napredak, kaže za „Novosti“ predsednik OKS
Đorđe Višacki, Milica Mandić, Dragan Jović i Vlade Divac
Srodne vesti
Farah dva zlata posvetio svojim bliznakinjama
Kad rukometaši Francuske popiju i slave
Porodica Mandić: Sačuvali smo Milici osmeh
Spuštena je zavesa na OI 2012. u Londonu
Rađen: Bronzanu medalju poklanjamo Srbiji
Srodne teme
Olimpijske igre 2012.
DEFILEOM britanskih muzičkih zvezda na ceremoniji svečanog zatvaranja, svet je ispratio u istoriju 30. Olimpijske igre u Londonu, koje su srpski sport ostavile da lebdi u trouglu previsokih očekivanja, približno odmerene realnosti i (ne)izvesne budućnosti.
Talasi razočaranja i ushićenja na kraju su izbacili na obalu Temze četiri medalje: zlatnu, srebrnu i dve bronzane. U ukupnom olimpijskom poretku, Srbija je na deobi 42. mesta sa Slovenijom i Argentinom.
- Neke lične ciljeve nisam zadovoljio, ali ovo je uspeh srpskog sporta - daje završnu reč u razgovoru za "Novosti" predsednik OKS Vlade Divac. - Osvojili smo prvu zlatnu medalju posle 12 godina, još od one veće države. U suštini sam zadovoljan, iako znam da smo mogli više.
U odnosu na prošle Igre u Pekingu, olimpijska misija koja je imala 115 sportista vratila se s jednom medaljom više.
I DALjE SMO SPORTSKA NACIJA
POSLE Igara u Londonu ostala je dilema da li smo zadržali identitet sportske nacije.
- Jesmo - tvrdi Divac. - Međutim, najbitnije je da zadržimo kontinuitet velike podrške sponzora, donatora, države, Grada, Pokrajine. Svi su stali uz ovaj projekat. Olimpijski komitet je servis sportista, delimo ono što imamo i što je u našoj mogućnosti. Naš zadatak je da pomognemo sportistima da ostvare svoje snove radom i talentom, kao što je to učinila Milica Mandić.
- Jedna ili dve, nije uopšte bitno. Draže mi je to što smo pokazali da imamo potencijal. Ako na sledećim Igrama sva četvrta mesta pretvorimo u medalje, imaćemo veliki napredak.
Premijer Ivica Dačić pomenuo je primer Velike Britanije, koja je 1996. u Atlanti osvojila jednu zlatnu medalju. Šesnaest godina kasnije – 29!
- Ne smemo da se poredimo s velikima. Navika nam je da se merimo sa Kinezima, Rusima, Amerikancima, Britancima. Realnost je da budemo među prvih pedeset po osvojenim medaljama. Imajući u vidu našu sportsku nastrojenost, imamo kapacitet za bolje rezultate.
Devojka koja je zlatnim bleskom zasenila ostalih 114 sportista je Milica Mandić, olimpijska šampionka u tekvondou.
- Istorijski je uspeh Milice i njenog trenera. Zahvalio sam joj se, ali mi je bilo interesantno da je u svoj toj euforiji samo rekla: "Bila mi je čast". To me je malo rastužilo, bio je to emotivni trenutak za sve nas. Posle dobrog perioda na početku, usledilo je zatišje, da bi nam Milica vratila veru. Hvala joj na tome. Bilo je impresivno videti je na postolju sa zlatom, a ostale tri takmičarke sa srebrom i dve bronze bile su rivalke koje je pobedila na putu ka vrhu.
Još jedna mlada dama osvetlila je olimpijski put Srbije u trenucima kada su putokazi ka odličjima bili slabo vidljivi. Ivana Maksimović, srebrna u streljačkoj disciplini malokalibarska puška trostav, pogodila je stotu medalju u istoriji našeg olimpizma. Teren je pripremio njen kolega Andrija Zlatić, povučeni Užičanin koji je osvojio bronzu u vazdušnom pištolju.
- Ivana i Milica uspele su da urade nešto što ovog trenutka nismo očekivali, već negde u budućnosti. Ali, istrčale su u prvi plan. One će biti najbolji promoteri olimpijskog duha u Srbiji, sigurno će privući decu da se bave njihovim sportovima. Biće možda i nekih novih šampiona.
VELIMIR, ASMIR, MARKO, SESTRE MOLDOVAN...
MLADI Velimir Stjepanović bio je šesti u trci na 200 metara delfin, kao i strelac Andrija Zlatić u disciplini MK pištolj. Zorana Arunović je bila sedma u vazdušnom pištolju, Asmir Kolašinac sedmi u bacanju kugle, kao i Marko Novaković u kajaku jednosedu 200 metara. Kajakašice Nikolina i Olivera Moldovan bile su osme u finalu kajaka dvoseda na 500 metara, a Ivana Španović osvojila 11. mesto u finalu skoka udalj.
Poslednjeg dana Igara, vaterpolisti su isplivali iz opasnih brzaka u meču sa Crnom Gorom za treće mesto i propuštenu zlatnu šansu zalili bronzom, kao i pre četiri godine u Pekingu.
- Bio sam kao sportista u takvim situacijama. Očekujete od sebe više, neke kockice se ne slože, onda se borite za treće mesto, a to je najgora utakmica. Ipak, pokazali su da su šampioni. Sve osvojene medalje su nove, osim te u vaterpolu. Odličja u tekvondou i streljaštvu nismo imali u Pekingu. Još da probamo da pretočimo silna četvrta mesta u medalje...
Jedan korak uzbrdo nedostajao je Novaku Đokoviću, čiji je neuspeh najviše zaboleo sportsku Srbiju, Miloradu Čaviću u oproštajnoj trci, Zorani Arunović u streljaštvu i njenom kolegi Andriji Zlatiću, koji je poslednjim hicem iz malokalibarskog pištolja promašio svoju drugu bronzu u Londonu. Osim konstante u vaterpolu, kolektivni sportovi blede na mapi uspešnih olimpijskih predstavnika.
- Pokazalo se da smo imali deset šansi za medalju. Četiri puta stvari su otišle u suprotnom smeru. Nažalost, ne možemo da imamo neki veliki uticaj na timske sportove. Imali smo ranije dosta uspeha u odbojci. Iskreno, od ženske ekipe nismo očekivali mnogo zbog gomile pehova. Možda su odbojkaši i rukometaši mogli više, mislim da je plasman u četvrtfinale bio njihova mera.
U programu Olimpijskog komiteta ne postoje privilegovani.
- Neće biti forsiranja određenih sportova, jer je program napravljen tako da svako dobije po zasluzi. Rezultat sam sebi krči put ka cilju. Oni koji su pokazali da vrede biće prepoznati kao potencijalni osvajači medalja. Iskreno, voleo bih da se više ulaže u tekvondo, streljaštvo i neke druge sportove, ali moramo da razumemo realnost i stanje u državi. Moja ideja je da nastavimo sa ovim programom, jer je dobar i daje rezultate. Možda ne odmah na prvom koraku.
Sledeći korak su Igre u Riju 2016, na kojima bismo mogli da istaknemo slogan: Srbija bije i puca za medalju!
- Napravićemo analizu i plan već sutra...
115 SPORTISTA
SRBIJU je na Olimpijskim igrama u Londonu predstavljalo 115 sportista u 15 sportova: atletici, boksu, kajaku, biciklizmu, rukometu, džudou, veslanju, streljaštvu, plivanju, stonom tenisu, tenisu, tekvondou, odbojci, vaterpolu i rvanju.
NAGRADE I PENZIJA
DRŽAVA nikad nije štedela na najboljim sportistima. Na osnovu vladine Uredbe o nacionalnm priznanjima i nagradama za poseban doprinos razvoju i afirmaciji sporta, olimpijskoj pobednici u tekvondou Milici Mandić pripada nagrada od 35.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Kada napuni 40. godinu dobijaće mesečno tri prosečne plate.
Srebrna Ivana Maksimović biće nagrađena sa 30.000 evra, a kasnije će primati i dve i po prosečne plate.
Andrija Zlatić i vaterpolisti (svako pojedinačno) za bronzu će dobiti 25.000 evra, kao i dve prosečne plate. Oni koji su osvojili olimpijsko srebro ili svetsko zlato već su obezbedili dve i po prosečne plate.
Trenerima i selektoru vaterpolista Dejana Udovičiću slede iste nagrade: za zlato 35.000, za srebro 30.000 i za bronzu 25.000 evra.
Nije zgoreg podsetiti da svetsko zlato vredi 30.000, srebro 25.000, a bronza 20.000 evra. Prvo mesto u Evropi se nagrađuje sa 20.000, drugo sa 15.000, a treće sa 10.000 evra.
Curkovic broj 2. D avidimo hoce li obezbediti plivacima,veslacima,atleticarima i ostalim sportovima normalne uslove za razvoj. On je teska lopina i cisto sumnjam da ce se ista promeniti na bolje.
Divac: Učinak u Londonu ocenjujem “četvorkom” Video
Tanjug | 18. 08. 2012. - 12:31h | Komentara: 21
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac rekao je da je veoma zadovoljan učinkom srpskog tima na Igrama u Londonu, ali da se slaže sa mišljenjima da je moglo i bolje.
"Ako bih ocenio naš učinak u Londonu brojkama od jedan do pet, ja bih rekao - četiri, iz prostog razloga što smo bili bolji u odnosu na prethodni period. Da smo mogli bolje - mogli smo, u nekim delovima nismo imali ni sreće, ali smo itekako zadovoljni rezultatom, iz prostog razloga što osim srebrnih i bronzanih medalja u našoj riznici konačno, posle 12 godina imamo i zlato Milice Mandić", rekao je Divac u intervjuu Tanjugu.
Prema njegovim rečima, najvažnije je da je napravljen korak više u odnosu na Peking 2008, kada su osvoje ne tri medalje - srebro i dve bronze.
"U sportu se uvek teži boljem rezultatu nego u prethodom periodu, tako da smo definitivno napravili pomak, sada imamo i zlatnu medalju, tri četvrta mesta, nekoliko finala, za stotinke iza osvajača medalja. To je odličan potencijal za Rio i uveren sam da kontinuiranim dobrim radom ta četvrta mesta mogu da se pomere i budu medalje."
Divac sa slaže sa mišljenjima da je moglo bolje, ali kaže da je moglo da bude i gore.
"Slažem se sa mišljenjima da je moglo bolje, svi u Olimpijskom komitetu smo svesni toga, ali moglo je i gore. Imali smo izvanredan početak - medalja prvi dan, zatim fenomenalan zaršetak, dve medalje, jedna zlatna i bronza vaterpolista. Sport je takav, ne možete unapred da budete sigurni da će vaši favoriti biti u grupi osvajača medalja. Nadali smo se, to se nije ostvarilo, ali zato su nas devojke, Milica i Ivana iznenadile svojim učinkom i učinile da se iz Londona vratimo kao uspešni", konstatovao je Divac.
On je naglasio sjajnu atmosferu koja je vladala među srpskim sportistima u olimpijskom selu i pohvalio način na koji su momci i devojke predstavljali Srbiju u Londonu.
"Bili smo pravi ambasadori Srbije na Olimpijskim igrama u Londonu. Atmosfera u selu bila je izvanredna, najbolji primer toga su vaterpolisti, koji su posle poraza u polufinalu kao favoriti turnira, potpuno pali i ne znam koliko su bili svesni značaja i težine borbe za bronzu. Međutim, veče uoči meča za treće mesto Milica je osvojila zlato I to im je pomoglo da se, bez obzira koliko im je bilo teško, uzdignu I dođu do bronze. Zato za mene ta bronzana medalja sija kao zlatna", objasnio je Divac.
Prvi čovek OKS još jednom je apostrofirao značaj Novaka Đokovića za srpski olimpijski tim I Srbiju, iako nije osvojio medalju u Londonu.
"Novak je bio vođa tima, neko u koga su sve oči bile uprte i možda je taj pritisak prevagnuo da ostane bez medalje. On je za sve nas u OKS bio sampion i biće i dalje. Poželeli smo mu mnogo sreće, zahvalili mu na prezentovanju zemlje, ne samo u Londonu, nego svih ovih godina. Teško mu je palo što je ostao bez medalje, jer nije uspeo da obraduje Srbiju."
Kada je u pitanju opšti utisak o Igrama u Londonu Divac je rekao.
"Svi organizatori teže da budu bolji od prethodnog, London je to uspeo u nekim segmentima, mada je Peking bio priča za sebe. Svaki organizator pokušava da svetu prezentuje nešto svoje, a meni lično posebno je spektakularna bila ceremonija zatvaranja. Kada na jednom mestu vidite sve muzičare koji su obeležili celu jednu epohu, od pedestih do danas, a svi su iz Britanije, onda shvatite koliko je ta zemlja bogata kulturom", naglasio je Divac.
Divac je poručio da će se OKS potruditi da za naredne Igre u Riju ponovo okupi sve sponzore i donatore, kako bi sportisti imali što više novca za pripreme.
"Sponzori i donatori su nam značajna podrška i onda ćemo znati koliko sredstava imamo. Država nam je takodje jedan od oslonaca, ako ostvarimo kontiunitet programa priprema, siguran sam da ćemo u Riju sva četvrta mesta iz Londona pretočiti u medalje. Naravno, ostaje podrška malim, odnosno individulnim savezima, sa svim snagama i kapacitetima i nadam se da će to opet biti dovoljno za dobar rezultat", zaključio je Divac.
Na lestvici od 1 do 10 i to je previsoka ocena. O vaj muljator se krije iz Milicine medalje koja je dosla 5 do 12 , obraz ko djon i posle se pitamo zasto nam sport propada.
Divac: Novak nije sekao rekete
0 komentara
23. avgust 2012. 17:00 > 17:04
"Žao mi je ako sam nespretnom igrom reči stvorio loš utisak", kaže predsednik Olimpijskog komiteta Srbije o svojoj izjavi da je Novak Đoković u Londonu testerom sekao rekete posle poraza.
"Znate li šta je Novak Đoković radio posle poraza od Del Potra u duelu za treće mesto na Olimpijskim igrama? Testerom je od muke sekao sve rekete!", nespretno je izjavio Vlade Divac pre nekoliko dana.
U četvrtak je naknadno objasnio šta je hteo da kaže i postigne tim rečima.
"Imao sam nameru da zaštitim Novaka Đokovića, jer znam da je dao sve od sebe na Olimpijskim igrama. Nije zaslužio da ga javnost ikada osudi. On je moj prijatelj i žao mi je ako sam nespretnom igrom reči stvorio loš utisak", dodao je on.
U želji da javnost dobro shvati koliko je Noletu bilo teško zbog poraza poslužio se metaforom.
"On to nije uradio, a pričao sam u metafori, jer samo sam želeo da svima bude jasno koliko mu je bilo stalo do medalje i koliko je bio povređen", objasnio je Tanjugu.
Ovaj debil tj lopina se kandidovao za jos jedan mandat

I treba.
Rezultate njegovog rada ćemo videti 2016. godine.
Rezultate njegovog rada ćemo videti 2016. godine.
Divac je fantatsičan predsjednik svi naši sportaši u malim sportovima ga hvala na sva usta.
Šta ti je skrivio osim što je grobar
Šta ti je skrivio osim što je grobar

zvezdo kceri UDBINA, penal je tvoja sudbina!
2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014
2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014
Return to “Olimpijske igre London 2012”